Uitvoeringen

Vrijdag 14 juni, 2024
Zomerfestival-activiteit: nadere informatie volgt, 19:00 uur

Volledige kalender »

Lid worden?

Uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via email.

Repetities

De repetities vinden plaats in De Borenburg van Voerendaal, iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur.
Adres: Cultureel centrum De Borenburg, Furenthela 16, Voerendaal.

Nieuws

Divertimento Musicale 13 april 2024

Divertimento Musicale 13 april 2024

Geplaatst op: 15 april 2024

 Wat was het een mooie avond afgelopen zaterdag. In de Sint Lambertuskerk, samen met het Landgraafs Symfonie Orkest, mochten we een gevarieerd programma presenteren. Was je erbij en wil je nagenieten? Of was je niet in de gelegenheid om te komen luisteren? Hier kun je (nog eens) ons optreden zien. Check vooral ook onze agenda om te kijken wat we de komende tijd doen! Wij zijn even stil, bijkomen en nagenieten ;-).
Concert samen met Landgraafs Symfonie Orkest (LASO)

Concert samen met Landgraafs Symfonie Orkest (LASO)

Geplaatst op: 07 februari 2024

Op zaterdag 13 april mogen we je, samen met het LASO, een muzikale verwennerij aanbieden.
Wij verheugen ons op deze mooie samenwerking en hopen je te zien in de Sint Lambertuskerk, op 13 april om 20:00 uur!

Kaarten voor deze avond kunnen hier al gereserveerd worden.
Jaarmarkt Voerendaal

Jaarmarkt Voerendaal

Geplaatst op: 01 juli 2023

 Afgelopen zondag waren we present op de jaarmarkt in Voerendaal. Het was warm en gezellig druk. Volgend jaar weer? Wie weet, er zijn wat leuke ideeën ontstaan...
Koningsdag 2023

Koningsdag 2023

Geplaatst op: 27 april 2023

Sommige dingen komen jaarlijks terug, andere 1x in de 7 jaar! De ontvangst van gedecoreerden bij de Gemeente Voerendaal waar we vandaag zingen, is alleen voor genodigden, maar in onze bijgewerkte agenda vind je ook genoeg dingen waar we heel vrij toegankelijk zijn ;-). Hopelijk tot snel!
2023 - wat gaat het ons brengen?

2023 - wat gaat het ons brengen?

Geplaatst op: 29 januari 2023

De maand januari zit er alweer bijna op, de feestdagen liggen voor ons gevoel al ver achter ons, maar het jaar is toch nog maar pas begonnen. We zijn nu een paar weken aan het repeteren, wat nieuw repertoire toe aan het voegen, beetje wennen aan wat verschuivingen binnen de stemgroepen en we verheugen ons op de rest van dit jaar. Er liggen al wat nieuwe activiteiten in het verschiet, maar we staan zeker ook open voor aanvragen, dus mocht je ons willen boeken of op een andere manier met ons willen samenwerken, neem dan contact op via info@theyoungvoices.nl of via een PB op Facebook. Hopelijk tot snel!
Aanmoedigingsprijs - KlankKleurFestival

Aanmoedigingsprijs - KlankKleurFestival

Geplaatst op: 11 november 2022

Hoe verrassend is dat: je doet mee aan een concours, alleen voor feedback (dus niet voor de prijzen) en...je wint toch een prijs!
We zijn natuurlijk helemaal blij en ook dankbaar dat we de Aanmoedigingsprijs gekregen hebben, de jury van het KlankKleurFestival was unaniem: jullie moeten doorgaan! Gelukkig waren we dat sowieso al van plan, maar dit is een mooie bevestiging.
Lichtjesavond 28 oktober 2022

Lichtjesavond 28 oktober 2022

Geplaatst op: 29 oktober 2022

 Op vrijdag 28 oktober waren we uitgenodigd om de Lichtjesavond in de Laurentiuskerk in Voerendaal op te luisteren. Als we van de kritieken uit mogen gaan was het resultaat zoals we gehoopt hadden. Wij vonden het in ieder geval mooi om dit te mogen doen, hopelijk hebben we de aanwezigen wat troost kunnen bieden in moeilijke tijden.

www.youtube.com/watch
Zomer 2022 - update

Zomer 2022 - update

Geplaatst op: 29 juli 2022

Intussen zijn we al een paar weken bezig met onze zomerstop, maar vlak voor de vakantie vond dan toch eindelijk de eerste jaarvergadering in drie jaar tijd plaats. Belangrijk onderdeel: huldiging van de jubilarissen. Omdat dat dus ook al drie jaar niet gebeurd was, was een groot deel van het huidige koor ook meteen dan al jubilaris ;-) en werden we allemaal een beetje in het zonnetje gezet voor de bijdrage aan ons koor.
Bijzonder detail: er zijn twee leden die al meer dan 40 jaar lid zijn, Nicolle zelfs lid van het allereerste uur. De dames zijn het levende bewijs van het feit dat zingen in je bloed zit en er dan ook niet zo gemakkelijk uit te krijgen is!
Wij wensen iedereen een hele fijne zomer!
Believe....in 2022

Believe....in 2022

Geplaatst op: 24 december 2021

En weer een jaar voorbij. Het was een moeilijk jaar, wij als koor hebben het ook zwaar gehad. Toch geloven we er nog in en wensen we iedereen, onze leden, onze volgers en muziekliefhebbers in het algemeen hele mooie kerstdagen en een goeie 'roetsj' naar 2022!
Laten we er met z'n allen iets moois van maken en geloven dat het volgend jaar beter wordt! fb.watch/a5AmcSdQeq/ 
Kerst 2021 - oproep

Kerst 2021 - oproep

Geplaatst op: 21 oktober 2021

 Het kerstrepertoire is er al, nu nog de uitvoering(en)! Zoek je nog muzikale invulling voor je kerstevenement? Wij komen graag! Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons via info@theyoungvoices.nl of via onze Facebook-pagina.
Paaswens

Paaswens

Geplaatst op: 11 april 2020

 Met Goede Vrijdag achter de rug en Pasen voor de deur willen we jullie een hele fijne Pasen wensen. In plaats van onze traditionele mis, dan maar even een terugblik (uit de de oude doos...). Blijf gezond!
Even wat afstand...

Even wat afstand...

Geplaatst op: 20 maart 2020

 The Young Voices houden zich aan de maatregelen om Corona tegen te gaan. Wij houden afstand, er zijn dus geen repetities of uitvoeringen. Zo gauw het weer kan, zijn we er natuurlijk weer, want zingen is gezond! Zorg goed voor elkaar! youtu.be/2PtW7wRRMKc
Muzikaal 2020 in!

Muzikaal 2020 in!

Geplaatst op: 31 december 2019

The Young Voices wenst iedereen een goeie 'roetsj' toe en veel geluk, liefde en gezondheid voor het komende jaar. In 2020 gaan we verder met ons jubileumjaar, we hopen u dan ook weer te zien!
Nog even nagenieten!

Nog even nagenieten!

Geplaatst op: 02 november 2019

The Fifth Element, de aftrap naar ons jubileum, is nu alweer bijna een maand geleden... Heb je het gemist of wil je nog even nagenieten? Dat kan via deze link!
En we zijn begonnen!

En we zijn begonnen!

Geplaatst op: 07 oktober 2019

Het jubileumjaar is begonnen: afgelopen zaterdag vond 'The Fifth Element' plaats en wat hebben we genoten! You raise me up was één van de 21 stukken die we, samen met ons combo ten gehore hebben gebracht. Binnenkort plaatsen we ook wat filmpjes van deze avond en zullen we tevens het programma voor de komende maanden publiceren... 
The Fifth Element - update

The Fifth Element - update

Geplaatst op: 06 september 2019

 De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een mooie avond te worden. Op zaterdag 5 oktober nemen we u mee naar een land van vuur, water, aarde, lucht en…. Tijdens The Fifth Element maken we, samen met ons combo, via deze elementen een reis door de tijd, misschien zelfs door dimensies. Het wordt een mix van muziek en fantasie ontsproten aan het brein van onze dirigent Gerald Wijnen.
Wij bieden u natuurlijk graag een voorproefje aan!Zet het in je agenda: 5 oktober The Fifth Element

Zet het in je agenda: 5 oktober The Fifth Element

Geplaatst op: 09 april 2019

Op 5 oktober trappen wij ons 40-jarig jubileum af met een concert in de Borenburg in Voerendaal. Noteer het alvast in je agenda, meer informatie volgt...

Hopelijk zien we je dan!
Het is weer herfst!

Het is weer herfst!

Geplaatst op: 25 september 2018

Het seizoen is gewisseld en de agenda is weer bijgewerkt! Mocht je het nu leuk vinden als wij een keer voor jou komen zingen, wij zijn op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@theyoungvoices.nl.
Winnaar Publieksprijs Strous Cultuurprijs 2018

Winnaar Publieksprijs Strous Cultuurprijs 2018

Geplaatst op: 02 juni 2018

Tijdens de opening van het Zomerfestival Voerendaal 2018 hebben we de Publieksprijs van de Strous Cultuurprijs 2018 mogen ontvangen. We zijn hier natuurlijk hartstikke blij mee en dankbaar voor. Iedereen die gestemd heeft, dankjewel! Tijdens het Zomerfestival treden wij ook nog op, op woensdag 6 juni bij Happy Frites in Ransdaal, misschien tot dan?
Nominatie voor de Strous Cultuurprijs 2018!

Nominatie voor de Strous Cultuurprijs 2018!

Geplaatst op: 17 mei 2018

We zijn dit jaar genomineerd voor de Strous Cultuurprijs in de categorie 'Bijzonder cultureel samenwerkingsinitiatief' voor ons concert 'Fly with us into the music', dat we in samenwerking met Drumband St. Rochus uit Hulsberg uitgevoerd hebben. We zijn al heel blij met de nominatie, maar zouden natuurlijk graag willen winnen en daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Stemmen kan via https://nl.surveymonkey.com/r/Strous2018, het promotiefilmpje vind je op http://euregiobizz.tv/nl/film/the-young-voices-2018. Op vrijdag 1 juni is de uitreiking van deze prijs tijdens de Opening van het Zomerfestival, aanvang 19:30 uur.

Lente-update

Lente-update

Geplaatst op: 10 mei 2018

Het is even stil geweest, maar we hebben niet stil gestaan. In 2018 hebben we twee nieuwe leden mogen verwelkomen, hebben we de laatste mis in de kerk van Kunrade mede opgeluisterd en zijn we zelfs al vereeuwigd tijdens onze repetitie. De lente hangt in de lucht, de zomer en het Zomerfestival komen er weer aan!
Voor onze activiteiten kunnen jullie terecht in de bijgewerkte agenda op deze site. Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen, verdere info volgt!
The Young Voices zijn 'on a roll'!

The Young Voices zijn 'on a roll'!

Geplaatst op: 08 december 2017

2017 is nog niet ten einde, maar we kijken al volop vooruit naar 2018. Natuurlijk wordt er nog gezongen tijdens de traditionele missen op Tweede Kerstdag (dinsdag 26 december om 10:00 uur in Voerendaal) en op Oudejaarsavond (zondag 31 december om 18:00 uur in Kunrade), maar daarna begint 2018 met een vliegende start: op 7 januari doen we mee aan ‘De Naate amuseere uch’ waar we samen met Reconnected en andere artiesten carnaval mogen vieren.

Wat staat er verder nog op het programma? We gaan een reünie organiseren, het programma daarvan is nog ‘under construction’, maar gaat plaatsvinden tijdens de week van het Zomerfestival 2018 (tussen vrijdag 1 juni en zondag 10 juni). Belangstellenden (voormalige leden, dirigenten, sponsorleden, etc.) kunnen zich melden via onze Facebookpagina of onze website www.theyoungvoices.nl.

We staan ook open voor aanvragen: ideeën voor samenwerking met andere verenigingen en bedrijven of boekingen voor een optreden kunnen ingediend worden via info@theyoungvoices.nl.

Heb je in de tussentijd zin om bij ons te komen zingen? Dat kan, nieuwe leden zijn altijd welkom en zoals één van onze recente aanwinsten aangegeven heeft: wij zorgen voor het warme bad! We repeteren op woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in Cultureel Centrum De Borenburg (Furenthela 16 in Voerendaal). Wil je een keer langskomen om vrijblijvend te luisteren? Meld je dan aan!

Voor nu alvast fijne feestdagen en tot ziens in 2018!

The Young Voices
Succes op het Leedjeskonkoer

Succes op het Leedjeskonkoer

Geplaatst op: 26 november 2017

Toch een beetje trots op de winnaars van het 'Leedjeskonkoer Gen Berg' Angesj wie Angesj, want daar zit één 'Young Voice' bij! Gefeliciteerd dames!


The Young Voices op zoek naar voormalige Young Voices!

The Young Voices op zoek naar voormalige Young Voices!

Geplaatst op: 24 november 2017

In 2018 willen we een reünie organiseren, dus ben of ken je iemand die ooit bij ons gezongen of gedirigeerd heeft, geef dan je gegevens door aan Simone Franssen (sifrans@hotmail.com), meer informatie volgt later.

Kun je niet wachten tot de reünie? Wij repeteren nog steeds op woensdagavond, van 20-22 uur in de Borenburg in Voerendaal. Kom gerust langs!


Nazomerconcert

Nazomerconcert

Geplaatst op: 16 september 2017

 Op zaterdag 23 september vindt er een leuk concert plaats in Berg en Terblijt. Een zeer gevarieerd programma, van kinderkoor tot gemengd koor, zelfs een Mandoline orkest zal optreden tijdens deze avond.

Het concert vindt plaats in Zaal 't Vöske (Grote straat 8) in Berg en Terblijt. De avond begint om 19.30 uur, de zaal opent om 18.45 uur.
FLY WITH US INTO THE WORLD ... AND ENJOY THE MUSIC

FLY WITH US INTO THE WORLD ... AND ENJOY THE MUSIC

Geplaatst op: 01 mei 2016

 Op vaderdag vindt er een uniek concert plaats in Cultureel Centrum De Borenburg in Voerendaal. Er gaat een samenwerking plaatsvinden tussen het koor The Young Voices uit Voerendaal en drumband Sint Rochus uit Hulsberg.

Deze twee verenigingen nodigen u uit om mee te gaan op een muzikale wereldreis. Stap in het vliegtuig, fasten your seatbelt en laat u meevoeren naar meerdere continenten van onze aarde.

Het concert vindt plaats op zondag 19 juni 2016 in Cultureel Centrum De Borenburg. Uw vliegtuig vertrekt om 15.00 uur, u kunt boarden vanaf 14.30 uur.

Klik hier voor meer informatie.
Jubileummis

Jubileummis

Geplaatst op: 11 oktober 2015

 Op 3 oktober hebben we ons jubileum gevierd tijdens de mis. Het was een mooie viering, waarbij liederen uit 35 jaar koorrepertoire werden afgewisseld door zelf-gelezen teksten en gedichten. In ons fotoalbum vindt u foto's van deze prachtige uitvoering.
The Young Voices vieren feest!

The Young Voices vieren feest!

Geplaatst op: 05 augustus 2015

Het is feest dit jaar... We bestaan 35 jaar. Een onofficieel jubileumjaar.
We vieren dit jaar met een aantal activiteiten zowel voor leden, niet-leden, passieve en actieve deelnemers.

Vrijdag 11 september beginnen we met een gezellige tiëkequiz. En op zaterdagavond 3 oktober brengen we oude tijden tot leven tijdens onze jubileummis, waar we de liturgie verzorgen en een muzikale reis in de tijd maken.
Boeterepetiesje 2015!

Boeterepetiesje 2015!

Geplaatst op: 13 juli 2015

 Wordt het dit jaar een boeterepetiesje of een binnerepetiesje? Dat is afhankelijk van de weergoden.

Bij goed weer zullen alle deelnemende verenigingen zich presenteren op het Furenthelaplein, bij slecht weer staan wij binnen in De Borenburg, op het podium in de Theaterzaal.

Als u zorgt voor mooi weer, dan zorgen wij voor een muzikale avond. Wij hopen u te zien op dinsdag 14 juli, vanaf 19.00 uur.
Nieuw bestuur

Nieuw bestuur

Geplaatst op: 16 mei 2015

Anna Giesbertz heeft de voorzittershamer overgedragen aan Luck Brouns. Hij zal, samen met vice-voorzitter Patrick Heijnen, ons koor gaan vertegenwoordigen. Wij wensen beide heren veel succes en plezier in hun nieuwe functie en bedanken Anna voor haar inzet de afgelopen jaren.
Carnavalsgarderobe

Carnavalsgarderobe

Geplaatst op: 07 februari 2015

Zoals al jaren traditie is, verzorgen de leden van The Young Voices ook dit jaar weer een aantal garderobes in de carnavalsperiode. Een filmpje met een kleine sfeerimpressie vindt u hier.
Wij wensen u een 'sjoëne vastelaovend'. Alaaf!

Fly with us into the music!

Fly with us into the music!

Geplaatst op: 27 oktober 2014

Deze titel laat niets aan het toeval over en omvat exact het unieke thema van het 'promsconcert' zoals dat op zaterdag 8 november a.s. plaatsvindt.

De organisatie is in handen van Drumband St. Rochus en het Voerendaalse koor The Young Voices en vindt plaats in Gemeenschapshuis De Lange Berg in Hulsberg.

Zij nodigen u graag uit voor een muzikale rondreis. Met een boardingpass bent u verzekerd van een mooie plaats aan boord van 'Rochusair'.

Kijk snel hier voor meer informatie.
The African Sing-in

The African Sing-in

Geplaatst op: 13 juli 2014

Op zaterdag 27 september gaan we op reis en jij mag mee! Tijdens deze middag bieden we twee workshops aan waarin we ons richten op het continent Afrika: een percussie-workshop aangeboden door Daan Gooren en een zang-/performance-workshop aangeboden door Nadine Nix (www.nadinenix.com). Als afsluiting combineren we de twee workshops in een spetterend optreden, daarbij zijn ook luisteraars welkom!
Klik hier voor meer informatie.
We zingen weer buiten!

We zingen weer buiten!

Geplaatst op: 02 juli 2014

Na 10 keer gaan we gewoon door. Volgende week dinsdag, 8 juli, vindt de 11e Boeterepetiesje bij Cultureel Centrum De Borenburg plaats. Om 19.00 uur begint het en wij als The Young Voices mogen het spits afbijten. Daarvoor hebben we een luchtig zomers programma om de zomervakantie mee in te luiden. U komt toch zeker ook (weer) luisteren?
Midzomerorgelnacht

Midzomerorgelnacht

Geplaatst op: 26 juni 2014

Van vrijdag 27 juni op zaterdag 28 juni vindt in de Laurentiuskerk Voerendaal de Midzomerorgelnacht plaats. Dan zijn er vanaf 's avonds 22:00 uur tot 's morgens 10:00 uur 30-minuten durende orgelconcertjes in combinatie met zang of andere instrumenten. Een kleine groep van The Young Voices doet ook mee, samen met dirigent en dus tevens bespeler van het orgel Gerald Wijnen. Kunt U deze zomernachten nou (ook) niet slapen? Of lijkt het U gewoon wel eens spannend op een gekke tijd in de kerk te luisteren naar muziek? Wij zingen/spelen voor U van 6:00 uur tot 6:30 uur. Ons programma en ook de andere programma's vindt U via deze link.
Op tweede Paasdag zingen we weer!

Op tweede Paasdag zingen we weer!

Geplaatst op: 20 april 2014

The Young Voices wenst U allen Vrolijk Pasen! Graag nodigen wij U uit op Paasmaandag 23 april naar ons te komen luisteren tijdens de Heilige Mis in de kerk van Kunrade om 11:15 uur.
Prettige feestdagen

Prettige feestdagen

Geplaatst op: 21 december 2013

The Young Voices wensen u fijne feestdagen en een gelukkig, muzikaal nieuw jaar!

Wilt U ons horen zingen met Kerst? Kom dan luisteren op 24 december om 18:00 uur in de Laurentiuskerk te Voerendaal, op 26 december om 10:00 uur in de Laurentiuskerk te Voerendaal en op 31 december om 18:00 uur in de kerk van Kunrade!
D’r Kaesjsjtal va Klumme

D’r Kaesjsjtal va Klumme

Geplaatst op: 08 december 2013

Op zaterdag 14 december beleeft Klimmen weer een “ouderwets” Kerstconcert.

In Café Zaal ’t Köppelke organiseert Mannenkoor Sint Remigius haar Kerstconcert, samen met Gemengd Kerkelijk Zangkoor Sint Caecilia en Koor The Young Voices. Het jeugdorkest van Harmonie de Berggalm zal gedurende de avond sfeervolle Kerstliederen spelen. Basisschool-leerlingen uit Klimmen en Ransdaal nemen samen de Kerststal voor hun rekening. Zij zorgen er voor dat de Kerststal aan het einde van de avond, als een levend schilderij, klaar zal zijn.

Voor de kinderen is er na afloop van het concert weer het traditioneel plunderen van de kerstboom. Bezoekers van het concert kunnen in de pauze genieten van koffie met kerstbrood. De toegang tot het concert is gratis, een vrijwillige gave wordt op prijs gesteld.

Café Zaal ’t Köppelke
Klimmenderstraat 8 in Klimmen
Het concert begint om 19.00 uur.
Een KUNO cd voor de Gemeente

Een KUNO cd voor de Gemeente

Geplaatst op: 10 oktober 2013

Bijna een jaar na ons KUNO concert is de cd dan eindelijk af! In combinatie met de tekst van vertellers Dick Gebuys als Kuno en Siem van Dinther als Koerd is het geheel een onderhoudend hoorspel geworden. Alle deelnemers van het project ontvingen de cd de afgelopen weken. Vanavond, tijdens de pauze, ontving Wethouder van Cultuur dhr. Patrick Leunissen ook een exemplaar, als blijk van waardering voor de steun van de Gemeente van het gehele KUNO Festival.
Beluister zelf de geluidsfragmenten van deze cd!
10 joar Boeterepetiesje!

10 joar Boeterepetiesje!

Geplaatst op: 15 juni 2013

Volgens een vaste traditie houden 'de verenigingen van de Borenburg' hun laatste repetitie voor de zomervakantie buiten zodat iedereen van hun muziek kan genieten. Deze traditie bestaat alweer tien jaar! Vier dit met ons mee en kom op dinsdagavond 25 juni naar het Furenthelaplein bij Cultureel Centrum De Borenburg. Vanaf 19.00 uur zullen daar de volgende verenigingen voor u optreden:

Gemengd Zangkoor Mélange
Senioren Orkest Voerendaal
Voerendaal Mannenkoor
Zangvereniging Reconnected
Harmonie Sint David
Koor The Young Voices Voerendaal

(Bij slecht weer vindt de Boeterepetiesje binnen plaats, in de theaterzaal van Cultureel Centrum De Borenburg.)
Bekijk hier de poster.
Prijs!

Prijs!

Geplaatst op: 27 mei 2013

Afgelopen zaterdagavond was de prijsuitreiking van het Koor CD Award Project 2011-2012, een project waar ook The Young Voices weer aan hebben meegedaan, door het programma van haar KUNO concert op te nemen. Een leuke entertainende avond, die nog eens extra leuk werd door het winnen van een prijs met onze cd!
Kom luisteren!

Kom luisteren!

Geplaatst op: 11 maart 2013

Na een rustig begin van het jaar zijn we binnenkort weer, met ook enkele nieuwe werken, te horen! Zaterdag 16 maart zingen we om 18:00 uur tijdens de mis in de Laurentiuskerk te Voerendaal, woensdag 20 maart geven we om 20:00 uur een concert in de Mondriaan Zorggroep. Kijk voor een volledig overzicht op onze Agenda.
The Young Voices wenst u fijne feestdagen..

The Young Voices wenst u fijne feestdagen..

Geplaatst op: 20 december 2012

..en natuurlijk een gezond 2013 vol muziek! Tijdens de feestdagen zingen wij op 24 december om 15:00 uur bij de Mondriaan Zorggroep, op 26 december om 11:15 de mis in de kerk van Kunrade en op 31 december om 18:00 de mis in de kerk van Kunrade.
Geslaagd KUNO concert

Geslaagd KUNO concert

Geplaatst op: 07 oktober 2012

Na een aantal maanden voorbereiding was het op 6 oktober dan eindelijk zo ver: het KUNO concert. Samen met vertellers Dick Gebuys en Siem van Dinther en ons combo hebben we, gehuld in een pij, het publiek meegenomen in het verhaal over het leven van ridder KUNO. Het was een sfeervolle, zeer geslaagde avond!

Bezoekers, bedankt dat u met zovelen naar ons concert bent komen luisteren!

Foto's van dit bijzondere concert vindt u in ons fotoalbum.
KUNO op cd

KUNO op cd

Geplaatst op: 29 september 2012

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van ons KUNO concert en vandaag hadden we een hele goede generale repetitie. We hebben namelijk in de Ontmoetingskerk in Geleen het gehele concertprogramma opgenomen. Net zoals twee jaar geleden was dit weer een spannende en leuke ervaring. Hier kunt u onze cd bekijken en beluisteren. En in ons fotoalbum zijn foto's te vinden die tijdens de opname zijn gemaakt.

Ons concert is volgende week 6 oktober, om 20:00 uur in de Kerk van Kunrade. U komt toch ook??
KUNO concert op zaterdag 6 oktober

KUNO concert op zaterdag 6 oktober

Geplaatst op: 12 september 2012
Beste muziekvrienden,

In Voerendaal herleeft dit jaar een legende tijdens het KUNO festival. Een euregionaal verhaal, met Voerendaal als middelpunt.

Kuno, zoon van Vrouwe Minnegardis en geboren rond het jaar 760 te Mingersborg bij Ubachsberg, werd door zijn moeder naar het Gymnasium in Aken gestuurd waar hij verliefd werd op Aldegonde, dochter van Karel de Grote. Hij vluchtte met haar naar Voerendaal en Winthagen. Toen de kust weer veilig was begon het paar met het ontginnen van de grond, wat men roderen noemt. Zo ontstond Kunorode of wel Kunrade. Het verhaal gaat veel verder en het is een spannend verhaal met liefde, heldenmoed, strijd, verraad, wraak en verzoening.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de rest van het verhaal, kom dan op zaterdag 6 oktober 2012 naar ons KUNO concert in de kerk van Kunrade. Twee vertellers, ridder Kuno en zijn vriend Koerd, zullen dan het hele verhaal vertellen, wij zullen het verhaal muzikaal begeleiden met speciaal voor dit project gearrangeerde liederen.

Het concert begint om 20.00 uur, de entree is gratis.

Muzikale groeten,

Bestuur en leden
Koor ‘The Young Voices’
Geslaagde Boeterepetiesje 2012

Geslaagde Boeterepetiesje 2012

Geplaatst op: 28 juni 2012

En wederom is het muzikale repetitieseizoen met een succesvolle Boeterepetiesje afgesloten. Prachtig weer, een overvol plein en niet te vergeten de mooie klanken van de zes deelnemende verenigingen leidden tot een sfeervolle avond. Foto’s van de Boeterepetiesje bekijkt u in ons fotoalbum.
Boeterepetiesje op dinsdag 26 juni

Boeterepetiesje op dinsdag 26 juni

Geplaatst op: 23 juni 2012

Ook dit jaar weer kunt u genieten van onze laatste repetitie voor de zomervakantie. Dinsdag 26 juni vindt namelijk bij De Borenburg de Boeterepetiesje plaats. Vanaf half 8 kunt u onder het genot van een drankje luisteren naar de muziek van verschillende muziekverenigingen uit Voerendaal. The Young Voices zingen om 21:20u. Wij hopen dat u komt en het zomerse weer meeneemt! (mocht het nu toch regenen, dan vindt de Boeterepetiesje binnen plaats).
Start KUNOproject

Start KUNOproject

Geplaatst op: 14 mei 2012

Het ene is nog maar net voorbij, of het volgende staat alweer voor de deur: woensdag 16 mei gaat namelijk ons KUNOproject van start! De muziekbundels zijn gekopieerd, de oefen-cd’s zijn bijna af… en dan kunnen we beginnen. Spannend!
Mmm...wat hebben we genoten!

Mmm...wat hebben we genoten!

Geplaatst op: 13 mei 2012

Onze beide Mmm…concerten samen met Cosi Cantare uit Genhout zitten er weer op en wat was het leuk! Voor iedereen die er niet was: u heeft wat gemist! Wij van The Young Voices hebben er in ieder geval van genoten en hopen alle bezoekers ook. Bedankt voor uw komst en hopelijk tot een volgende keer. De foto's vindt u in ons fotoalbum.
Mmm….dat wordt genieten!

Mmm….dat wordt genieten!

Geplaatst op: 19 april 2012

Mmm…..van Mei, van Moederdag, maar vooral van Muziek!
En natuurlijk Mmm…genieten…van koormuziek….

Samen met Zanggroep Cosi Cantare uit Genhout hebben we een swingende Medley uit Motownnummers ingestudeerd en die willen we jou graag laten horen op een van onze twee Mmm…concerten. Daarnaast zingt ieder koor ook nog haar eigen programma van lichte moderne muziek.

Zin in een avond gevuld met moderne, vrolijke en mooie muziek?
Kom dan luisteren en vooral: geniet!! Gratis toegang.
Vrijdag 11 mei 2012 20:00u, Asta Cultuurcentrum, Markt 6A Beek.
Zaterdag 12 mei 2012 20:00u, Cultureel Centrum De Borenburg, Furenthela 16 Voerendaal.
Nieuwe website voor de VNK-Limburg

Nieuwe website voor de VNK-Limburg

Geplaatst op: 15 maart 2012

The Young Voices zijn niet de enige met een vernieuwde website: ook de Vereniging Nederlandse Korenorganisaties – afdeling Limburg heeft haar website vernieuwd. De VNK – Limburg is voor ons onder meer bekend door het Limburgs Koren Festival en de Limburgse Koor CD Award. Verder organiseert zij ieder jaar de Dag van de Koormuziek en zal ook het KUNOfestival ondersteunen.
Deelname KUNOfestival 2012

Deelname KUNOfestival 2012

Geplaatst op: 13 maart 2012

In 2012 staat er voor The Young Voices heel wat op de planning. Behalve 2 concerten met Zanggroep Cosi Cantare in mei (hierover volgt later meer) doen we middels ons KUNOproject ook mee aan het KUNOfestival. Lees hier meer over het gehele festival. En iedere zanger(es) die dat wil, mag met ons MEEDOEN!
Website weer online

Website weer online

Geplaatst op: 05 maart 2012

Na een tijdje van afwezigheid wegens technische problemen, is de website van The Young Voices weer online. Onze site is in een nieuw jasje gestoken! Zoals vertrouwd, is alle informatie over ons koor, zoals onze projecten, geluidsfragmenten en foto's, te vinden op deze site.

Vanwege de problemen zijn de meeste nieuwsberichten verloren gegaan. Vanaf nu zullen we je weer helemaal op de hoogte houden van alle nieuwtjes over ons koor.
Rondje Limburg

Rondje Limburg

Geplaatst op: 22 maart 2009

Zaterdag 21 maart 2009 hebben we deelgenomen aan de tweede stop in het rondje Limburg. We waren te gast bij Popkoor Bravoure uit Velden. Samen met Popkoor 4Tune uit Stein en Musical Voices uit Neerkant hebben we er een gezellige en muzikale avond van gemaakt.
Eerste prijs voor The Young Voices

Eerste prijs voor The Young Voices

Geplaatst op: 22 september 2008

Op zondag 21 september 2008 nam het koor The Young Voices uit Voerendaal deel aan het Limburgs KorenFestival. Dit festival werd gehouden in Cultureel Centrum De Haandert in Tegelen. Het koor scoorde 243,50 punten en behaalde hiermee een 1e prijs. Ook mag het koor deelnemen aan de halve finale van het Nederlands KoorFestival, dat in 2009 zal plaatsvinden.

Een mooie prestatie voor het koor dat onder de muzikale leiding staat van dirigent Gerald Wijnen. Een nieuwe uitdaging wordt het nu om in de halve finale goed voor de dag te komen.

The Young Voices repeteren wekelijks op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Cultureel Centrum De Borenburg te Voerendaal. Nieuwe enthousiaste leden zijn altijd welkom.
Uitstapje 1 juni 2008

Uitstapje 1 juni 2008

Geplaatst op: 02 juni 2008

Op 1 juni 2008 was het jaarlijkse kooruitje. Dit jaar hebben we een bezoek gebracht aan Fun Forest. Dit is een klimpark in Tegelen, Limburg. Na een zeer sportieve, maar gezellige klim-middag ging de reis weer terug naar Voerendaal. Gelukkig was deze zonnige dag nog niet ten einde, want er stond een heerlijke barbecue op ons te wachten.