Uitvoeringen

Er zijn nog geen uitvoeringen bekend

Lid worden?

Uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via email.

Repetities

De repetities vinden plaats in De Borenburg van Voerendaal, iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur.
Adres: Cultureel centrum De Borenburg, Furenthela 16, Voerendaal.

Historie

Koor ‘The Young Voices’ is een gemengd koor uit 1980 en is nu dus al meer dan 30 jaar een onderdeel van het Voerendaalse verenigingsleven.

Het koor werd opgericht door toenmalige pastoor dhr. Pörteners als een jongerenkoor, met als functie het opluisteren van missen in de kerken van Voerendaal en Kunrade. In de kerk zingen wordt nog steeds veel gedaan; daarmee is ‘The Young Voices’ een van de weinige niet-kerkkoren, dat regelmatig in de kerk zingt. Zulke uitvoeringen worden ook gedaan in verzorgingstehuizen of verpleegklinieken, tot genoegen van een groot aantal mensen.

Onder leiding van dirigent Fred Kasperski beleefde het koor diverse hoogtepunten. In 1995 was dit een onverwachte overwinning tijdens het Limburgs Koren Festival, waardoor het koor zich “Limburgs Koor van het Jaar” mocht noemen. Ook groeide het ledenaantal tot boven de 40 onder leiding van deze dirigent en er werd op concertreis gegaan naar Trier/Luxemburg.

Deelname aan het Limburgs Koren Festival werd nog eens een keer herhaald in 2008, waar het koor een eerste prijs behaalde. Daardoor mocht er meegedaan worden aan het Nederlands Korenfestival in 2010.

Het koor doet graag eens iets uitdagends. Zo werd in 2001 onder leiding van dirigent Ludo Rooijen in samenwerking met de Toneelvereniging St. Laurentius Voerendaal het muzikale sprookje “The Reluctant Dragon” van John Rutter uitgevoerd. Dit concert was een groot succes. Recenter is een cd-opname in het kader van het Koor CD Award Project van de VNK-Limburg, in november 2010. De cd is een mooi document geworden voor het koor.

Vanwege haar repertoire en leeftijd vormt het koor een schakel tussen de klassieke gemengde koren en de jeugd- en jongerenkoren. Concerten in samenwerking met deze andere verenigingen zijn dus niet ongebruikelijk: in 2008 deden ‘The Young Voices’, onder leiding van huidige dirigent Gerald Wijnen, mee aan het “Rondje Limburg”, een reeks van 4 concerten in verschillende regio’s in Limburg, samen met nog drie andere Limburgse koren. Ook deze reeks concerten viel goed in de smaak bij het publiek.

Niet alleen op muzikaal gebied wordt er hard gewerkt. Ook ontspanning en gezelligheid staan hoog in het vaandel bij het koor. Met een huidig aantal leden van zo’n 20 mensen, is het koor een hechte club. Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd en vaak gaan dan ook de partners en de kinderen van de leden mee.

Koor ‘The Young Voices’ is een dynamisch en ondernemend koor!