Uitvoeringen

Vrijdag 14 juni, 2024
Zomerfestival-activiteit: nadere informatie volgt, 19:00 uur

Volledige kalender »

Lid worden?

Uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via email.

Repetities

De repetities vinden plaats in De Borenburg van Voerendaal, iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur.
Adres: Cultureel centrum De Borenburg, Furenthela 16, Voerendaal.

Historie

Koor ‘The Young Voices’ is een gemengd koor uit 1980 en is nu dus al meer dan 40 jaar een onderdeel van het Voerendaalse verenigingsleven.

Het koor werd opgericht door toenmalige pastoor dhr. Pörteners als een jongerenkoor, met als functie het opluisteren van missen in de kerken van Voerendaal en Kunrade. In de kerk zingen wordt nog steeds veel gedaan; daarmee is ‘The Young Voices’ een van de weinige niet-kerkkoren, dat regelmatig in de kerk zingt. Ook uitvoeringen in bejaardenhuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen doen we graag, de reacties zijn dan vaak hartverwarmend.

Onder leiding van dirigent Fred Kasperski beleefde het koor diverse hoogtepunten. In 1995 was dit een onverwachte overwinning tijdens het Limburgs Koren Festival, waardoor het koor zich “Limburgs Koor van het Jaar” mocht noemen. Ook groeide het ledenaantal tot boven de 40 onder leiding van deze dirigent. De concertreis naar Trier/Luxemburg is een bron van mooie herinneringen.

In 2008 deden we mee aan het Limburgs Koren Festival. Omdat we daar een eerste prijs behaalden, leidde dit dan weer tot deelname aan het Nederlands Korenfestival, dat maak je ook niet elk jaar mee!

Het koor doet graag eens iets uitdagends. Voorbeelden daarvan zijn een samenwerking met de Toneelvereniging St. Laurentius in 2001. Het muzikale sprookje ‘The Reluctant Dragon’ was voor het koor toen onder leiding van Ludo Rooijen een feestje om te doen en werd goed ontvangen door het publiek. De cd-opname in 2001 in het kader van het Koor CD Award Project van VNK Limburg leverde ons een mooi document op.

Andere activiteiten waren een samenwerking met Drumband Sint Rochus uit Hulsberg, Rondje Limburg met vier andere koren, samenwerkingen met de Muziekveriniging Voerendaal en, in 2019, hebben we onder leiding van onze huidige dirigent Gerald Wijnen, ons eigen concert gehouden:
The Fifth Element.

De Corona-periode heeft ook ons niet onberoerd gelaten. Van ongeveer 20 leden in 2019 zijn we nu nog over met 13 leden, we zijn nog aan het wennen aan deze nieuwe samenstelling. Op 6 november 2022 werden we dan ook volledig verrast tijdens het KlankKleurFestival in de Maaspoort in Venlo waar we de Aanmoedigingsprijs gewonnen hebben! De jury was hier unaniem in: wij moeten doorgaan. En dat doen we dan ook, met veel plezier!Wil je ons komen versterken? Dat kan, check de informatie op onze Leden-pagina.